Óþerrishola, A Love Story. Door A. Potters & A. Rallo.

Heldin, spunky maar bebrilde boekverkoopster, net verlaten door Manipulatieve Ex, verwelkomt afleiding: zakenreis naar IJsland voor overleg met nieuwe eigenaar van haar winkel. Nieuwe eigenaar = Stinkend Rijke IJslandse Sjeik, blond met koperkleurig borsthaar. Ontvangt Heldin aan de rand van de Óþerrishola-geiser waar hij elke ochtend poedelnaakt een verkwikkend bad neemt. (Tevens kennismaking jongere broer van Blonde Sjeik, lijkt aardig, blijkt verraderlijk Zwart Schaap (Niet vergeten: schichtige blik, sneren in richting van Blonde Sjeik!)).

Anne! Zoiets als omslag? Alleen dan met een bril? en een laptop? en een geiser op de achtergrond?

Anne! Zoiets als omslag? Alleen dan met een bril? en een laptop? en een geiser op de achtergrond?

Blonde Sjeik is grootkapitalistiese ellendeling From Hell, wil kleinsteedse buurtboekhandel omvormen tot een soort Bol.com-loket. Heldin haat hem! En zijn plannen! maar wordt ook door hem aangetrokken als – een magneet? Kapitein Ahab tot Moby Dick? Een vrouw met functionerende hormonen tot een fysiek aantrekkelijke man? (Nadenken!)

Secretaresse van Blonde Sjeik, denk Scarlett Johanson met rood haar, werpt vanaf het begin Mighty Stinkeye. Heldin voelt eigen gebrek aan glamour danig (overweegt lenzen/ kappersbezoek?), werpt zich nog heftiger in strijd om haar winkel te redden. Gedachten aan collega’s die evt. moeten worden ontslagen houden haar op de been! Goedkeurend geamuseerde blikken van Blonde Sjeik. (Denk grootvaderlijk gegniffel om kleuter die probeert in een boom te klimmen. Zo reageren op een volwassen vrouw is reuze sexy!)

Verwikkelingen verwikkelingen, Evil Scarlett: stinkeye, vuige hints, onaangename daden (afspraak niet doorgeven, portemonnee kwijtmaken, piesen in cornflakes.). Opmerkingen van Zwart Schaap worden steeds suggestiever. Heldin vraagt zich af: Ben ik in het Land van de Malloten? Desondanks toenemende seksuele spanning tussen Heldin en Blonde Sjeik.

Blonde Sjeik fêteert Heldin op de patio van zijn buiten, “informele bespreking” (nudge wink &c). Typische IJslandse lekkernijen (haaienaspic? puffin-tong op bedje van zeewier?) en herhaaldelijke erupties van Óþerrishola leiden tot eerste sensuele moment. (NB: beperken tot borst & bil + wat clitorale prestidigitation. Penetratieve hanky-panky bewaren voor eind-culminatie.) Tevreden rust heldin tegen koperkleurig borsthaar. (“Nooit geweten dat het ook zo kon zijn! Maar het beeld van {Manipulatieve Ex}’s gezicht was in de frisse IJslandse buitenlucht steeds vager geworden …”)

Tijd voor een Misverstand! Blonde Sjeik gedraagt zich weer koud & zakelijk, Evil Scarlett openbaart tijdens een cocktail-party met de hele IJslandse boekhandel-elite dat zij en Blonde Sjeik Verloofd!!!! Zijn!!!?!!!. Heldin huilt bittere tranen in de Óþerrishola en pakt haar koffers.

Heldin staat al met eén been in het vliegtuig terug naar huis; gierende banden! Blonde Sjeik komt haar tegenhouden in zijn Maserati, achtervolgd door een horde boerderijhonden! (Twijfel: zou dit een goede plek zijn voor een info-dumpje om de spanning wat te verlichten? Niet iedereen weet dat IJslandse honden naar je autobanden bijten! )

Uitleg volgt tijdens autorit: hij moest met deze nep-verloving de familie-eer redden! (Bla bla, details details, middeleeuwse Viking- wetten bla bla.) Maar Evil Scarlett is zwanger van het Zwarte Schaap dus de familie-eer is sowieso door de plee! Bovendien is Evil Scarlett een spionne voor Amazon! En voor de Vrijmetselaars! En voor de Bilderberg Dinges! Nee, dan de Heldin, met haar frisse oprechte &c &c &c, vanaf het eerste ogenblik dat ik je zag &c &c &c.

Culminatie: fris bad in de Óþerrishola met gelijktijdig extatisch paroxisme.

tumblr_ltw6q91lXE1qjbojyo1_400

Gejat van alzarus.tumblr.com.

 

(Kat in ’t bakkie, Anne! Even uitschrijven & goed pseudoniem zoeken (Madisyn Tiptree Sr? Clodagh O’Shaughnessey? Jolabokaflod Fingúlathornúrdottir?). Die Bouquet-verhalenwedstrijd is binnen!)

Advertenties

2 gedachten over “Óþerrishola, A Love Story. Door A. Potters & A. Rallo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s